Pianoles Leerdam

Pianoles

Op dit moment zijn wij op zoek naar een nieuwe Pianodocent. Dit betekent dat wij op dit moment geen pianolessen kunnen aanbieden, waarvoor onze excuses. 

Als alternatief willen wij je graag naar een online cursus verwijzen waarvan wij vinden dat deze voldoet aan de kwaliteiten  die wij onze leerlingen willen meegeven. Bekijk de cursussen hieronder. De gratis cursus is een aanrader voor als je wilt ervaren of pianospelen waar voor jou is.

Wil je een seintje krijgen als er weer plek is? Schrijf je dan hieronder vrijblijvend in om op de wachtlijst te komen.

Online Piano Cursus volgen?

Online Piano Cursus Leerdam

Inhoud van de cursus Online Pianoles

Deze online pianolessen bieden een alternatief. Via duidelijke video's met instructies kun je eenvoudig online piano leren spelen. Je kunt oefenen wanneer en waar je maar wilt, waardoor je nooit meer last-minute je huiswerk hoeft te oefenen voor je volgende les. Dit maakt het leren van piano spelen een meer toegankelijke en flexibele hobby.


Deze o
nline Pianolessen zijn bedoeld voor iedereen die eindelijk op effectieve wijze wil leren pianospelen zonder het internet te moeten afstruinen naar online tutorials of YouTube-filmpjes (wat bovendien toch geen resultaat oplevert) en ook geen vermogen kwijt wil zijn aan privélessen of muziekschool.

In plaats daarvan volg je de opleiding vanuit het comfort van je eigen huis, op de momenten die jou uitkomen, in je eigen tempo en kun je natuurlijk gewoon vragen stellen als je die mocht hebben.

Ook voor diegenen die in het verleden ooit eens pianoles hebben gehad en die de draad weer willen oppakken, is deze online opleiding zeer geschikt.

Hoe werkt online pianoles?

Online Pianoles is een digitale pianocursus die je vanuit het comfort van je eigen huis in je eigen tempo online kunt volgen. Het bestaat uit 3 kernonderdelen:

 

1. De 6 modules van de videocursus

2. De interactieve oefeningen

3. De mp3-meespeelbestanden

 

Door deze onderdelen te volgen werk je in zes maanden tijd door het programma heen. Je kunt dan piano spelen in alle toonsoorten, je kunt met akkoorden spelen en ook bladmuziek lezen.

PROGRAMMA INHOUD

Module 1: Beginners Module (Klik voor meer info)

Absolute beginners zullen baat hebben bij de beginners-module (introductie-hoofdstuk van de cursus).

Hierin leer je de elementaire beginselen van het pianospelen, zoals:

  • Kennismaking met het pianoklavier
  • De juiste houding en de juiste handpositie
  • Hoe je noten 'vloeiend' kunt spelen op de piano
  • De namen van de noten

Maar ook als je als eens eerder pianoles hebt gehad, kan het zeker geen kwaad de beginners-module nogmaals te doen...

Module 2: Akkoorden (Klik voor meer info)

Akkoorden staan aan de basis van (heel) snelle vorderingen op de piano en maken het mogelijk op gehoor te spelen.

Al vrij snel vanaf het begin van de cursus worden akkoorden geïntroduceerd en gedurende de cursus leer je steeds meer akkoorden, die direct in liedjes toegepast worden zodat je je die akkoorden op natuurlijke wijze eigen maakt.

 

Je begint met majeur en mineur drieklanken (akkoorden gebaseerd op 3 noten), iets verder in de cursus komen ook septiemakkoorden aan bod.

Ook het verminder akkoord (ook wel dim-akkoord genoemd) wordt behandeld.

 

Voor een nog betere beheersing van de akkoorden zijn er ook interactieve oefeningen met akkoorden. Zo kun je ook als je de piano even niet bij de hand hebt nog oefenen met akkoorden.

Module 3: Liedjes (Klik voor meer info)

Natuurlijk leer je in de cursus heel veel verschillende liedjes spelen.

In die liedjes pas je telkens de geleerde theorie (bijvoorbeeld akkoorden) toe die je net geleerd hebt.

Dit zorgt ervoor dat je op heel effectieve wijze vorderingen maakt.

 

Je begint natuurlijk met heel gemakkelijke liedjes en naarmate de cursus vordert speel je steeds uitdagendere stukken (die natuurlijk ook steeds interessanter worden).

 

Als je tegen het eind van de cursus noten leert lezen, dan leer je naast liedjes met behulp van akkoorden ook hoe je liedjes van bladmuziek kunt spelen.

Module 4: Transponeren (Klik voor meer info)

Een liedje transponeren betekent dat je dat liedje in een andere toonsoort gaat zetten.

Of, makkelijker gezegd: je gaat het liedje enigzins in toon verhogen of verlagen.

 

Dat is heel handig als je met een zanger speelt die bijvoorbeeld niet die hoge tonen in het nummer kan zingen. Je verlaagt dan het liedje een beetje, zodat de zanger er ineens wel bij kan.

Of je speelt samen met iemand die op een ander instrument speelt en waarbij de tonen op dat instrument moeilijk te spelen blijken te zijn. Het liedje transponeren kan dan wonderen doen, waardoor die ander het liedje toch ineens met je kan meespelen.

 

Aan de hand van een eenvoudig liedje leg ik je uit hoe je dat liedje kunt transponeren.

Gedurende de cursus leer je dat liedje in steeds andere toonsoorten te transponeren en aan het eind van de cursus kun je dat liedje in alle bestaande majeur toonsoorten spelen. 

Module 5: Muziektheorie (Klik voor meer info)

Ik weet dat velen huiverig zijn bij het horen van het woord 'theorie'.

Je wilt immers pianospelen en niet met allerlei theorieën geconfronteerd worden.

Toch zorgt (enige) kennis van muziektheorie ervoor dat je beter begrijpt hoe de muziek 'in elkaar zit', waardoor je vorderingen in de praktijk nog veel sneller zullen gaan.

Bovendien zorgt die theorie ervoor dat je veel makkelijker met andere muzikanten kunt communiceren en sneller nieuwe dingen (ook in de toekomst) kunt oppikken.

 

En wees niet bang: die muziektheorie is niet moeilijk (zeker niet de theorie die je in deze cursus doet).

En bovendien wordt die muziektheorie op zo'n goede en duidelijke wijze uitgelegd (met animaties en ook door middel van interactieve oefeningen), dat iedereen dat in deze cursus met gemak (zelfs spelenderwijs) oppikt.

Module 6: Noten lezen (Klik voor meer info)

Kun je muziek maken zonder noten te kunnen lezen?

Ja, dat kan. Maar is het ook handig?

Vergelijk het maar met als je niet zou kunnen lezen en schrijven. Kun je dan een leven leiden in onze maatschappij? Ja, dat kan. Maar is het handig?

 

Ik heb ervoor gekozen om noten leren lezen helemaal aan het einde van de cursus te zetten, om je niet te belasten met teveel zaken tegelijk in het begin.

Maar als je wilt, kun je al vanaf het begin van de cursus meteen met noten leren lezen beginnen en dat tegelijkertijd doen met het leren pianospelen.

 

Noten kunnen lezen is echt heel fijn en zorgt ervoor dat je snel een nieuw muziekstuk kunt aanleren, zelfs als je met akkoorden speelt (in dat geval lees je alleen de melodie van bladmuziek en gebruik je de akkoorden die boven de bladmuziek staan om jezelf met je melodie te begeleiden).

Resultaten online pianoles

Dat de online pianolessen van Martin echt werken wordt goed geïllustreerd met het geval van Paul.

Paul was al heel lang geïnteresseerd in muziek en in het bijzonder in het zelf spelen van piano. Vanwege zijn drukke baan bleef hij zijn beslissing om met pianospelen te beginnen steeds maar uitstellen. Privé pianoles of muziekschool had hij wel al overwogen, maar dat zou betekenen dat hij elke week op dezelfde tijd naar pianoles zou moeten, iets wat niet met zijn werk te verenigen bleek (nog afgezien van de reistijd die hem dat elke keer zou kosten). Bovendien waren de kosten toch wel erg hoog: 30€ per uur. Dat tikt behoorlijk aan als je een jaar les hebt (en slechts 1 jaar les is in de meeste gevallen nog niet voldoende om echt goed te kunnen spelen).

Toch had Paul het gevoel dat hij naast zijn drukke baan graag toch piano zou willen spelen en ging hij op internet op zoek naar pianoles die wel te combineren zou zijn met zijn werk. Hij kwam al snel uit op Martins Online Pianoles en besloot zich hiervoor in te schrijven.

Dat bleek één van de beste beslissingen te zijn geweest in zijn leven:

 

    "  Ik kan op elk gewenst moment van de dag, 7 dagen per week, zelf bepalen wanneer ik de cursus volg "

 

Paul: "Toen ik Martin's aanbod zag, dacht ik meteen: Ja, dit is het! Ik kan op elk gewenst moment van de dag, 7 dagen per week, zelf bepalen wanneer ik de cursus volg en ik hoef er niet eens voor te reizen, dus dit is uitstekend te combineren met mijn werk en mijn andere bezigheden.

En wat bleek? De pianolessen waren voor mij een bron van ontspanning en zorgden ervoor dat ik me daarna met nog meer energie op andere zaken (zoals werk) kon concentreren, zodat ik efficiënter werkte"..

En wat waren de uiteindelijke resultaten met pianospelen?

Paul: "Ik speelde 4 à 5 dagen per week gedurende zo'n 15 minuten per dag en ik merkte al heel snel dat ik enorme vorderingen maakte.

Inmiddels speel ik al best wel gevorderde stukken en ik had laatst een kennis op bezoek die behoorlijk onder de indruk was van mijn pianospel (en volgens mij was hij best wel een beetje jaloers omdat hij helemaal geen instrument kan spelen ).

Natuurlijk: ik weet dat als ik nog meer zou oefenen (misschien een half uur per dag) ik nog meer vorderingen zou maken, maar ik sta eigenlijk versteld van hoe snel ik al vorderingen maak met alleen maar een kwartiertje per dag..."

WAT KRIJG JE PRECIES?

Dit is wat je krijgt zodra je inschrijving voltooid is:

Beginnerscursus Piano

Beginners Module (T.W.V. 149€)

Aangezien deze pianocursus opleidt vanaf het absolute begin, is de beginnersmodule speciaal gemaakt om diegenen die nog nooit een noot hebben aangeraakt (en die nog helemaal niets van muziek afweten) op effectieve wijze alle beginselen van het pianospelen bij te brengen.

Ben jij een absolute beginner? Na het volgen van de beginnersmodule ben je klaar om ook de rest van de cursus met succes af te ronden.

Akkoorden Piano

Akkoorden (T.W.V. 447€)

Akkoorden zijn het krachtigste middel om snel piano te kunnen spelen.

Doordat je al vanaf vrijwel het begin van de cursus akkoorden leert, zul ook jij binnen no-time heel snel vorderingen maken op de piano.

Je leert majeur, mineur en verminderde (dim) akkoorden en ook septiemakkoorden.

Piano Liedjes

Liedjes (T.W.V. 499€)

Liedjes, daar draait het natuurlijk om bij pianospelen.

In de cursus leer je veel verschillende liedjes spelen, in het begin eenvoudig en later steeds uitdagender.

In de liedjes die je in de cursus leert, leer je op spelenderwijze kennismaken met akkoorden (en andere zaken).

Op het eind van de cursus leer je ook hoe je liedjes met behulp van bladmuziek speelt.

Transponeren Piano

Transponeren (T.W.V. 47€)

Begeleid je een zanger, maar kan de zanger niet bij de hoge noten?

Geen nood: transponeer het nummer. Dat betekent: speel het nummer een beetje lager, zodat de zanger er ineens wel bij kan.

Aan de hand van een eenvoudig nummer leg ik je uit hoe je dat in alle toonsoorten kunt transponeren.

Muziektheorie Piano Cursus

Muziektheorie (T.W.V. 359€)

Muziektheorie helpt je bij het begrijpen van hoe 'muziek werkt', waardoor je nog snellere vorderingen maakt bij het pianospelen.

Moeilijk? Helemaal niet, want in de cursus wordt dit allemaal op heel duidelijke en degelijke wijze uitgelegd, waarbij animaties en interactieve oefeningen ook nog eens bijdragen.

Noten Lezen Piano Cursus

Noten lezen (T.W.V. 299€)

Noten kunnen lezen is net als kunnen lezen en schrijven. Kun je dat niet, dan zit je toch met een behoorlijke handicap.

Om je niet met teveel zaken tegelijk te belasten, heb ik ervoor gekozen noten leren lezen pas tegen het eind van de cursus aan te bieden.

Wil je toch eerder beginnen met noten leren lezen?

Geen probleem! Je kunt er al meteen vanaf het begin van de cursus mee beginnen, als je dat wilt.

Interactieve oefeningen Piano

Interactieve oefeningen (T.W.V. 100€)

De interactieve oefeningen zijn bijzonder effectief om de geleerde vaardigheden (noten, akkoorden, ...) te oefenen.

Bovendien zijn ze ook hardstikke leuk om te doen.

Je kunt ze ook doen als je de piano eens een keer niet bij de hand hebt.

Mp3 meespeelbestanden Piano

MP3-meespeelbestanden (T.W.V. 100€)

Alle liedjes en oefeningen op de piano doe je terwijl je begeleid wordt door een hele band die met je meespeelt.

Zo wordt het oefenen op de piano een genot in plaats van een verplichting.

En met de mp3-meespeelbestanden wordt zelfs het oefenen van toonladders nog leuk! 

Basis Toonladders en akkoorden Piano Cursus

Bonus #1:

E-boek "Basis Toonladders & Akkoorden" (T.W.V. 20€)

 

Weet je even niet meer hoe een bepaald akkoord gespeeld moet worden?

Met één klik in de inhoudsopgave ga je meteen naar het akkoord dat je zocht.

Met vingerposities en met alle akkoord-omkeringen.

(110 pagina's).

Samenvatting

Bonus #2:

E-boek "Samenvatting bij de volledige cursus" (T.W.V. 30€)

 

Alle samenvattingen en overzichten uit de hele cursus handig in één e-boek bij elkaar.

Zo kun je ook als je eens offline bent snel de informatie opzoeken die je nodig hebt.

(95 pagina's).