Renee van Rooij

ZANGCOACH

Lesdag: Maandag

 

Wie ben ik?

Renée van Rooij!

Ik zing al zolang ik mij kan herinneren en er gaat geen dag voorbij dat ik niet met zingen bezig ben. Het fijnste gevoel in het leven is dat ik anderen op een persoonlijk level kan leren zingen, want iedereen kan het! 

Mijn verhaal

In 2015 ben ik afgestudeerd aan De Nederlandse Pop Academie in Utrecht. Naast dat ik zelf als zangeres in diverse bands en muziekprojecten actief ben, heb ik sindsdien vele zanglessen, popkoor lessen en workshops gegeven bij diverse popscholen en basisscholen. Op dit moment geef ik 1 op 1 zanglessen en duolessen, op alle niveaus en voor alle leeftijden. Ik heb zelf een enorm brede muzieksmaak en heb me als zangeres zeer uiteenlopende muziekgenres eigen gemaakt. Ik vind het ontzettend leuk om aan de slag te gaan met jouw vragen. Vrijheid, openheid, zelfontwikkeling en gezond stemgebruik staan centraal in de lessen.

Zangles Leerdam

Mijn visie

Ik denk dat het goed is om stil te staan bij de innerlijke wereld van een persoon. Op welke manier leert iemand het prettigst? Door een veilige en comfortabele omgeving te creëren kunnen sommige remmingen worden weggenomen. Ik geloof namelijk dat iemand tot heel veel in staat is, maar dan moet er eerst een situatie worden gecreëerd waarbinnen een gevoel van vrijheid ontstaat en zelfvertrouwen kan groeien. Ik merk in de praktijk dat wanneer iemand meer zelfvertrouwen krijgt, de blokkade voor een goede techniek ook vaak wegvalt. Je kunt veel bereiken als je bezig bent met op welke manier je de weg naar je doelen het prettigst maakt voor jezelf en niet bang bent om te leren.

Inhoud van de lessen

Ik vind het belangrijk om mijn leerlingen zo zelfredzaam mogelijk te maken. Jij bepaalt dan ook zelf wat je in de les wilt behandelen en welke liedjes je wilt zingen. Ik bied jou niet alleen de tools die je verder kunnen helpen, maar vind het even zo belangrijk dat jij suggesties kunt doen, om vervolgens samen te brainstormen. Als je nog niet zo veel ervaring hebt en een duidelijke structuur fijn vindt, is er ook een mogelijkheid om een traject te doorlopen, waarin alle belangrijke basisonderwerpen van het zingen aan bod komen. Dit traject bestaat uit een stappenplan van 10 lessen waarin je de mogelijkheid hebt om deze belangrijke onderdelen te verkennen en hier vragen over te stellen. We gaan op zoek naar de meest geschikte manier om jou verder te helpen. Een manier die past bij jouw leertype en wensen. Dit kunnen we bij een eerste kennismaking bepalen.

Renee van Roojj Zangcoach Leerdam

Zelf vind ik het ook belangrijk om me als zangcoach te blijven ontwikkelen. Contacten met collegas en het bespreken en uitdiepen van methodes en technieken maken daar onderdeel van uit. Onlangs heb ik succesvol de cursus Tools for Teachersbij vocal coach Cordula afgerond, waarin de CVT methode centraal staat. Techniek is in mijn ogen een belangrijke en waardevolle tool om makkelijk bij de kern van een probleem te komen en dit op te lossen, maar is niet in elk geval een must. Als iets vanzelf goed gaat zie ik de noodzaak niet om veel tijd te besteden aan de onderliggende techniek, behalve natuurlijk als iemand daar interesse in heeft.

 

Ben jij op zoek naar een zangcoach die écht met jou kan levelen, weet waar ze over praat (én zingt ;)) en samen met jou de beste versie van je muzikale zelf naar voren kan halen, neem dan graag contact met me op! 

Renée